Rețea privată de clinici medicale și spital
Info și Programări
031 9446

Analiza corporala

Analiza corporala

Afla starea ta reală de sănătate

Te-ai săturat de diete și prafuri magice? Te așteptăm în clinica iLife  pentru a beneficia de un consult realizat de către un medic specialist atât în estetică corporală cât și în nutriție terapeutică.

Prin intermediul aparaturii de ultimă generație, cu aprobare FDA, putem aprecia starea de sănătate examinând procentul real de grăsime viscerală, masa musculară, nivelul de hidratare dar și densitatea osoasă. Doamna Dr.Sabina-Eliza Băloi, expertul nostru în psihonutriție și consiliere nutrițională va avea grijă ca dumneavoastră să alegeți cel mai potrivit plan nutrițional, adaptat gustului personal,afecțiunilor asociate, bineînțeles după efectuarea unei anamneze riguroase dar și după verificarea analizelor dumneavoastră. De asemenea în clinică avem o echipă multidisciplinară ,în situația în care veți avea nevoie de consiliere pentru alte afecțiuni suferite.

Dorim să vă fim alături în schimbarea stilului de viață dezordonat și înlocuirea acestuia cu unul echilibrat din punct de vedere caloric și nutritiv,adecvat vârstei, problemelor dumneavoastră de sănătate dar și activității fizice sau profesionale pe care o desfășurați.

De ce să alegem analiza corporală prin astfel de instrumente medicale?

Majoritatea persoanelor cunosc informații despre importanța IMC-ului și implicarea excesului ponderal în apariția unor patologii precum bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială, cancer sau diabet zaharat tip 2.

IMC-ul, indicele de masă corporală,reprezintă un coeficient care se poate calcula printr-o formulă simplă , constând în raportul dintre greutate(kg) și pătratul înălțimii(m) .

IMC=KG/m2

analiza-corporala

Un IMC  peste normal crește riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare, diabetului zaharat, cancerului sau agravarea altor probleme de sănătate, diferența constă în faptul că această formulă nu este perfectă, neputând indica compoziția corporală, mai exact diferența între excesul de masă grasă și masă musculară, un atlet putând fi încadrat la un indice crescut, total greșit, fiind masă musculară dezvoltată și nu masă grasă, ceea ce noi putem verifica prin efectuarea analizei corporale . Putem fi slabi și cu exces de țesut gras, aspect nesesizabil ochiului liber sau bine facuți și cu masă grasă fix pe organele viscerale, ceea în timp ne va pune sănătatea în pericol.

La extrema opusă, un indice de masa corporală redus pune viața persoanei în pericol,existând posibilitatea afectarii psihice, cu modificarea comportamentului alimentar și instalarea unor tulburări ce necesită supraveghere de lungă durată, atât nutrițională cât și psihologică.

Alegeți să vă îmbunătățiți viața, prin găsirea acelui echilibru pierdut  și  dobândirea unor noi comportamente alimentare sănătoase, pentru a vă ajuta să mențineți rezultatele și în același timp să fiți un exemplu pentru membrii familiei sau cunoștințele dumneavoastră. Copilul îmbuibat astăzi,este adultul obez de mâine!

Alege echilibrat alimentele, alege sa fii sănătos!

Related Posts