Rețea privată de clinici medicale și spital
Info și Programări
031 9446

Reumatologie

“Ascultă pacientul, acesta îți va comunica diagnosticul” afirma Sir William Osler, medic canadian, unul dintre cei patru profesori fondatori ai reputatului Spital Johns Hopkins. Cu alte cuvinte, potrivit teoriei sale, comunicarea cu pacientul este esențială, întrucât, în urma anamnezei (istoricul medical), medicul poate formula o ipoteză clară de la care să pornească și care, ulterior, să fie confirmată prin investigații, explorări imagistice și alte proceduri specifice.

CE AR TREBUI SĂ ȘTII DESPRE REUMATOLOGIE

reumatologie-reumatolog-bunReumatologia este o subspecialitate a medicinei interne și a pediatriei. Specialistul reumatolog stabilește diagnosticul și tratează boli cunoscute sub denumirea populară de reumatism, care afectează articulațiile, țesutul conjunctiv, cartilajul și tendoanele. Mare parte sunt considerate boli autoimune sistemice apărute ca urmare a răspunsului imun anormal al organismului care atacă propriile țesuturi.

Majoritatea afecțiunilor reumatice pot fi ținute sub control cu ajutorul tratamentului potrivit. Spectrul problemelor reumatice sau musculoscheletice include peste 200 de boli și sindroame, frecvent de natură progresivă și asociate cu durerea ca principal simptom, însă și rigiditatea membrelor, edemul (umflarea), diformitățile. Cele mai frecvente afecțiuni reumatice sunt:

 • Guta
 • Poliartrita reumatoidă
 • Osteoartrita
 • Spondilita anchilozantă
 • Vasculita
 • Fibromialgia

Ești în categoria de risc pentru afectiuni reumatologice?

Moștenirea genetică, factorii de mediu, stilul de viață, infecțiile, traumatismele, problemele metabolice, presiunea asupra articulațiilor reprezintă posibile cauze ale bolilor reumatice. Dacă durerea sau celelalte simptome (căldură și roșeață în zona afectată, limitarea mișcării membrelor, oboseală inexplicabilă) nu cedează, îți recomandăm să îți faci o programare la medicul reumatolog.

DE CE SĂ NE ALEGI PE NOI

 • Consultații gratuite cu bilet de trimitere de la medicul de familie.
 • Personal de specialitate cu expertiză în diagnostic și tratament care să țină boala sub control, îmbunătățind calitatea vieții pacientului.
 • Examen clinic (fizic) complet, care include și evaluarea semnelor și simptomelor, dar și istoricul medical personal și familial, pentru a primi un diagnostic de precizie al bolii.
 • Recomandarea unor investigații suplimentare precum radiografia, scanarea CT, RMN sau alte teste, precum și interpretarea acestora, scopul fiind de a oferi pacientului un plan de tratament personalizat.
 • Condiții sigure de primire, triaj epidemiologic și grijă pentru pacienții noștri.

Proceduri

Numar cu tarif normal, disponibil L-V 8:00-20:00, S 8:00-16:00

Clinici

Hospital & Clinic - Banu Manta
Clinica Giulesti
Clinica Cotroceni

Medici

dr-meirosu-georgeta-reumatologie-400x400[1]
Dr. Meirosu Georgeta – Reumatologie