Rețea privată de clinici medicale și spital
Info și Programări
031 9446

Psihiatrie

clinica-medicala-decontare-casmb

Ca specialitate medicală, psihiatria se ocupă cu identificarea cauzelor, diagnosticul, prevenția și tratamentul afecțiunilor psihice. În cadrul clinicii iLife, beneficiați de servicii de psihiatrie la cele mai înalte standarde din domeniu, precum tratamentul depresiilor sau echilibrarea tratamentului de fond.

Pentru stabilirea unui diagnostic, se utilizează cel mai adesea interviul psihiatric, prin intermediul căruia medicul descoperă aspecte particulare din viața pacientului. Astfel, se efectuează examinarea statusului cognitiv, testarea neuropsihologică și, în unele cazuri, analize de laborator uzuale pentru evidențierea cauzelor de boală psihică.

Afecțiunile psihice pot fi grupate în tulburări de afectivitate (depresie, boală bipolară), tulburări cognitive (demență, delir etc.), tulburări anxioase (atacuri de panică, boală obsesiv – compulsivă, anxietate), tulburări de personalitate, tulburări psihotice și dependent de anumite substanțe.

Tratamentul depresiilor presupune o participare activă a pacientului la procesul de vindecare și se efectuează prin intermediul ședintelor de psihoterapie, cât și prin tratament medicamentos. Depresia este o boală care poate afecta orice persoană, oricând. Simptomele prezentate pot varia de la simptome emoționale, cognitive, la simptome fizice sau comportamentale. Acestea se pot caracteriza prin stare depresivă continuă, pierderea interesului pentru activități care înainte erau apreciate de către pacient, schimbări ale apetitului alimentar, dereglări ale somnului, agitație, oboseală, epuizare fizică, scăderea capacității de concentare etc.

În cazul pacienților care suferă de alte afecțiuni psihice, medicul psihiatru poate urmări evoluția bolii prin monitorizare regulată, astfel incât obține informațiile necesare pentru echilibrarea tratamentului de fond, în funcție de evoluția sau involuția respectivei afecțiuni, pentru a îmbunătăți calitatea vietii pacientului, precum și pentru ameliorarea sau eliminarea anumitor simptome.

 

 

Proceduri

Numar cu tarif normal, disponibil L-V 8:00-20:00, S 8:00-16:00

Clinici

Hospital & Clinic - Banu Manta
Clinica Giulesti
Clinica Cotroceni

Medici

Dr-Mihaela-Nedelcu-Psihiatrie-400x400
Dr. Nedelcu Mihaela - Psihiatrie
dr-emilian-voiculescu-psihiatrie
Dr. Voiculescu Emilian - Psihiatrie