Rețea privată de clinici medicale și spital
Info și Programări
031 9446

ORL

Specialitatea medicală ORL(Otorinolaringologie) se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul infecțiilor care apar la nivelul urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare și a sinusurilor. Clinica iLife Medical oferă servicii de diagnosticare a patologiilor specifice, drenajul sinusurilor, tratamentul vertijului și a altor afecțiuni din aria ORL.

Deoarece urechile, nasul și gâtul prezintă o porțiune externă și una internă, consultul ORL de specialitate implică observarea ambelor porțiuni, motiv pentru care medicul specialist utilizează o serie de dispozitive și sisteme optice cu ajutorul cărora poate observa zonele “ascunse”: timpanul, conductul auditiv, cornetele nazale, laringele, corzile vocale, rinofaringele etc.

Cele mai frecvente tulburări ale auzului se datorează otitelor (inflamații ale diferitelor părți ale urechii). Atunci când nu sunt tratate la timp, otitele pot duce la pierderea auzului. De asemenea, cerumenul, adică ceara sau secreția protectoare a glandelor ceruminoase din tegumentul conductivului auditiv extern, poate produce dopurile de cerumen, o altă cauză frecventă care necesită prezența pacienților la medic. Pacienții afectați de pierderea auzului, fie că aceasta este cauzată de surditatea de transmisie (caz în care poate fi tratată prin tratament medicamentos sau intervenție chirurgicală), fie de lezarea nervului acustic (odată cu înaintarea în vârstă sau din cauza altor afecțiuni), pot beneficia de tratamente specifice care să amelioreze sau să prevină evoluția problemelor de auz.

Rinitele, sinuzitele, precum și diferitele afecțiuni ale faringelui și laringelui pot fi, de asemenea, tratate în mod corespunzător atunci când sunt diagnosticate, însă în caz contrar aceste afectiuni pot duce la probleme mai serioase de sănătate pe termen lung.

Tratamentul vertijului presupune identificarea corectă a cauzelor acestuia, pentru stabilirea unui tratament adecvat. Vertijul este caracterizat prin senzația falsă de mișcare, asociată cu tulburări de echilibru sau de mers, precum și prin prezența altor simptome asociate, caz în care pacientul trebuie să se prezinte pentru un examen ORL.
ORL-clinica-ORL-Cotroceni

Proceduri

Numar cu tarif normal, disponibil L-V 8:00-20:00, S 8:00-16:00

Clinici

Hospital & Clinic - Banu Manta
Clinica Giulesti
Clinica Cotroceni

Medici

dr-mihai-tusaliu-orl[1]
Dr. Tușaliu Mihail - ORL