Rețea privată de clinici medicale și spital
Info și Programări
031 9446

Medicină internă

clinica-medicala-decontare-casmb

CE AR TREBUI SĂ ȘTII DESPRE MEDICINA INTERNĂ

medicina-interna-cabinet-medicina-internaMedicina Internă este specialitatea care are în vedere prevenirea, diagnosticul și tratamentul bolilor care afectează unul sau mai multe organe interne. Specialistul în Medicină Internă diagnostichează și tratează un spectru larg de afecțiuni complexe. Între subspecialități regăsim: cardiologia, endocrinologia, gastroenterologia, hematologia, nefrologia, oncologia, pneumologia, reumatologia, imunologia, geriatria, neurologia, dar și bolile rare, afecțiunile asociate obezității și tulburărilor metabolice. Hipertensiunea, diabetul, infecțiile sinusale, alergiile, migrenele, durerea, oboseala cronică sunt indicatori să mergi la medicul internist.

Tratamentul patologiilor pulmonare (bronșita cronică obstructivă, astm bronșic, bronșite, pneumonii etc.) este absolut necesar pentru a împiedica apariția leziunilor la nivelul plămânilor. Afecțiunile pulmonare sunt boli progresive, a căror evoluție nu poate fi încetinită fără tratament.

Tratamentul patologiilor infecțioase, rezistente la antibiotice, se efectuează prin imunostimulare. Imunostimularea, adică stimularea unui sistem imunitar deficient se face prin intermediul unor mijloace specifice, în funcție de bolile infecțioase care sunt tratate și de rezistența acestora la antibiotice.

Echilibrarea disfuncțiilor cardiace, nefrologice, gastrointestinale se efectuează prin intermediul unor tratamente specifice, în funcție de diagnosticul stabilit de medicul specialist și sub atenta sa monitorizare, pentru a urmări evoluția acestora în funcție de reacția organismului la tratamentul indicat.

Recomandările noastre

Ghidurile științifice internaționale recomandă efectuarea unui consult anual complet pentru evaluarea stării de sănătate. Consultul include un examen fizic complet, măsurarea tensiunii arteriale și o discuție legată de optimizarea tratamentului în curs. Astfel, medicul îți poate recomanda un set de analize de sânge – testarea colesterolului, trigliceridelor, hemoleucograma, în funcție de istoricul tău medical. De asemenea, specialistul îți prezintă importanța prevenției prin testele de screening – mamografie, test Papanicolau – pentru depistarea precoce a unor afecțiuni severe. Nu în ultimul rând, primești un plan de stil de viață (alimentație, odihnă, mișcare), care să contribuie la dobândirea unei sănătăți optime.

DE CE SĂ NE ALEGI PE NOI

  • Beneficiezi de consult general în baza biletului de trimitere (decontat de CASMB sau OPSNAJ) și de ecografie abdominală totală contra cost (250 lei)
  • Variante moderne de tratament atât pentru bolile cronice, cât și pentru alte probleme medicale, alături de monitorizare permanentă, pentru a le menține sub control.
  • Procedura de endoscopie este gratuită cu trimitere de la medicul de familie
  • În cazul în care este necesar, medicul specialist poate veni la domiciliu în București cu ecograful portabil, însă și pentru efectuarea EKG și măsurarea tensiunii arteriale.
  • Servicii extinse cu scopul prevenției, diagnosticării acurate și prescrierea unui tratament personalizat.

 

Proceduri

Numar cu tarif normal, disponibil L-V 8:00-20:00, S 8:00-16:00

Clinici

Hospital & Clinic - Banu Manta
Clinica Giulesti
Clinica Cotroceni

Medici

medic-no-pic
Dr. Marian Ramona Elena (Crețu) - Medicina internă
medic-no-pic
Dr. Babiuc Ruxandra - Medicină internă și gastroenterologie
dr.Rodica-Constantin-400x400
Dr. Constantin Rodica - Nefrologie - Medicină internă