Rețea privată de clinici medicale și spital
Info și Programări
031 9446

Cardiologie

Cardiologia este ramura medicinii care studiază inima și aparatul circulator. Bolile inimii și ale aparatului circulator sunt diagnosticate și tratate de către medici cardiologi, cu o vastă experiență în acest domeniu. Bolile cardiovasculare reprezintă una dintre cele mai importante cauze de morbiditate și mortalitate la nivel mondial. De asemenea, complexitatea acestor afecțiuni presupune și o complexitate a mijloacelor specifice domeniului cardiologiei, necesare pentru explorarea și diagnosticarea corectă. Diagnosticul corect, stabilit în urma unor investigații medicale amănunțite, realizate de un medic specialist, reprezintă principala premisă pentru stabilirea unui tratament adecvat. Scopul echipei medicale de la clinica I Life este acela de a îmbunătăți starea de sănătate a pacienților care se confruntă cu afecțiuni cardiovasculare, prin oferirea unor servicii de îngrijire de cea mai înaltă calitate. Suntem specializați în diagnosticarea și tratamentul bolilor cardiovasculare, pentru ca fiecare pacient să beneficieze de un diagnostic corect și de un tratament adecvat. 

Electrocardiograma (ECG) este o analiză neinvazivă, prin care se înregistrează activitatea electrică a inimii. Electrocardiograma se efectuează întotdeauna când există sau când este suspectată o afecțiune cardiovasculară. Această procedură se efectuează prin montarea unor electrozi pe corpul pacientului și poate fi făcută oricând, fără ca pacientul să necesite o pregătire specială. 

 Monitorizarea holter ECG constă în înregistrarea de lungă durată a electrocardiogramei, pentru a permite medicului cardiolog să identifice anumite simptome acuzate de pacient, dar care nu sunt surprinse prin intermediul electrocardiogramei care se efectuează la clinică. Monitorul holter este un dispozitiv care înregistrează în mod continuu ritmul inimii, de obicei pe o perioadă de 24 de ore, pe parcursul activităților de zi cu zi. Monitorul înregistrează activitatea inimii cu ajutorul unor electrozi plasați pe piept, care sunt conectați prin fire la acesta. Prin intermediul monitorizării holter ECG, medicul specialist poate afla cum răspunde inima pacientului la diferite activități, sau atunci când sunt utilizate anumite medicamente.

Monitorizarea holter TA presupune monitorizarea tensiunii arteriale și se folosește pentru a diagnostica hipertensiunea arterială, sau pentru a monitoriza eficiența tratamentului antihipertensiv. Holterul se poartă de către pacient, de obicei pentru o perioadă de 24 de ore, pentru a se monitoriza dacă valorile tensionale sunt crescute în mod frecvent, chiar și în timpul perioadelor de relaxare, nu doar în momentul măsurării tensiunii arteriale la clinică. Valorile înregistrate de holterul TA sunt apoi analizate de medicul specialist, pentru ca acesta să decidă dacă este vorba despre hipertensiune arterială, sau dacă tratamentul antihipertensiv este într-adevăr eficient.

Proceduri

Numar cu tarif normal, disponibil L-V 8:00-20:00, S 8:00-16:00

Clinici

Hospital & Clinic - Banu Manta
Clinica Giulesti
Clinica Cotroceni

Medici

medic-no-pic
Dr. Khalil Berivan - Chirurgie Vasculară
medic-no-pic
Dr. Hila Gabriel - Cardiologie