Rețea privată de clinici medicale și spital
Info și Programări
031 9446

Certificate A5

Certificatul medical A5 este un document tipizat, eliberat cu scopul obtinerii unei autorizatii de libera practica, atat pentru medici cat si pentru asistentii medicali.

Profesiile pentru care este necesar un certificat medical A5 sunt si cele de economist, avocat, asistent social, dar si cele de arhitect, psiholog sau traducator. Fata de meseriile prestate de Persoane Fizice Autorizate (PFA), acestea sunt inscrise in categoria de meserii liberale, care trebuie inregistrate la registrul comertului, conform legislatiei in vigoare.

Un certificat medical A5 are un termen de valabilitate de 3 luni. 

Pentru obtinerea unui Certificat A5 va trebui sa sustineti doua examene: unul psihiatric si unul medical – boli interne. Dupa finalizarea acestora, in functie de rezultate, vi se va elibera un certificat medical A5, la care se adauga si timbrul fiscal. Pe acest document tipizat se va specifica daca o persoana este sau nu apta din punct de vedere psihic si fizic pentru a exercita profesia de medic sau de asistent medical.

Daca este determinat ca persoana care solicita un certificat medical A5 este sanatoasa din punct de vedere fizic si psihic, se completeaza cu „Clinic sanatos. Apt din punct de vedere fizic si neuro-psihic.”

Costul unui certificat A5 este de 90 Lei

Programare Certificat A5

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.