Fiziokinetoterapie

KinetoterapieRecuperarea medicală se ocupă cu tratarea afecțiunilor din sfera reumatologiei, neurologiei, ortopediei și traumatologiei, având ca scop combaterea durerii, relaxarea musculară, îmbunătățirea mobilității articulare, îmbunătățirea circulației și a metabolismului celular.

Clinica I Life este una dintre cele mai moderne clinici în domeniul recuperării medicale și a serviciilor conexe recuperării. Specialiștii noștri sunt orientați spre pacient, dezvoltând continuu programe de recuperare medicală menite să accelereze procesul de recuperare și de diminuare a durerilor ce pot apărea pe parcursul acestui proces.

Oferim o gamaă  largă și variată de servicii de recuperare, specializate pe afecțiunile ortopedice, traumatologie sportivă, afecțiuni post-traumatice și reumatologice. Obiectivul nostru principal este recuperarea cât mai rapidă a pacienților noștri prin intermediul fizioterapiei și a kinetoterapiei.

Elongațiile scheletice pentru coloana vertebrală sunt utilizate pentru a tarta afecțiunile coloanei. Acestea presupun aplicarea unei forțe de tracțiune asupra țesuturilor, cu scopul de a întinde țesuturile moi și de a îndepărta suprafețele articulare, pentru a amorsa procesele reparatorii locale. Cu ajutorul echipamentelor medicale moderne, elongațiile se pot executa cu maximă eficiență și siguranță pentru pacient, deoarece permit un control precis al timpului de aplicare, al forței de tracțiune și al unghiului de  aplicare. Aceste tratamente recuperatorii sunt indicate în general pentru durerile lombare și cervicale subacute, cronice de cauză discală (hernii de disc, discopatii), musculoligamentară sau prin afectarea articulațiilor.

Curenții dinamici sunt utilizați datorită efectelor analgezice, dinamogene și biotrofice. Acest tip de tratament este indicat în cazul bolilor aparatului locomotor, reumatism, traumatisme, boli neurologice, vasculare, în tulburări circulatorii periferice etc.

Terapia cu ultrasunete este una dintre cele mai populare forme ale fizioterpiei. Printre efectele sale se numără accelerarea funcțiilor metabolice, calmarea durerii, relaxarea musculară, diminuarea spasmelor și accelerarea procesului de vindecare în cazul traumatismelor.

Electroterapia utilizează stimularea electrică pentru a ajuta organismul să se vindece și să se recupereze în urma unui traumatism sau a unei leziuni. Electroterapia poate menține durerea sub control și contribuie la accelerarea procesului de vindecare.

Laserterapia este o procedură terapeutică noninvazivă, utilizată frecvent în cadrul fizioterapiei. Se utilizează în cadrul tratamentului afecțiunilor reumatismale, pentru a grăbi recuperarea în cazul traumatismelor (fracturi, entorse, lovituri, contuzii, rupturi sau întinderi musculare etc.), afecțiunilor neurologice periferice sau în suferințe ale părților moi ale corpului.

Masajul terapeutic se utilizează pentru ameliorarea sau tratarea unui număr mare de afecțiuni, printre care probleme ale articulațiilor, ale coloanei vertebrale, poliartrita reumatoidă, artrita, traumatisme ale coloanei vertebrale, AVC, întinderi musculare, dureri de spate sau dureri articulare.

Gimnastica medicală (kinetoterapia) este o terapie prin mișcare, efectuată în cadrul programelor de recuperare medicală care urmăresc refacerea unor funcții diminuate sau creșterea nivelului funcțional în diverse afecțiuni. Programele de gimnastică medicală sunt special concepute pentru fiecare pacient în parte, ținând cont de afecțiunea pe care o are, vârstă, constituție fizică, tipul de activitate, stadiul de evoluție al bolii etc. Se poate utiliza inclusiv pentru recuperarea în cazul artrozelor sau ale traumatismelor suferite la nivelul umărului.

 

 

Terapia TECAR

Terapia TECAR – cea mai modernă formă de fizioterapie cu rezultate imediate în recuperarea medicală (Transfer Energetic Capacitiv și Rezistiv)

Cel mai inovativ tratament la ora actuală, TECAR terapia , măreşte activarea proceselor naturale de auto-reparare şi antiinflamatorii, ajungând în straturile profunde. Tecar terapia se poate efectua cu ajutorul unui echipament electronic capabil să genereze un curent sinusoidal de înaltă frecvenţă. 
Senzatia perceputa de catre pacient in timpul terapiei este placuta, de caldura, similara cu cea a unui masaj. Efectul este rapid – inca de la prima sedinta, durerea pacientului reducandu-se considerabil.

Cu ajutorul TECAR-ului , putem trata urmatoarele afectiuni:

 • Luxatii/fracturi
 • Rupturi musculare
 • Tratament pre si post-operator in ligamentoplastii, proteze si osteosinteza
 • Tratament post-operator in artroscopii
 • Traumatisme osoase sau ligamentare, in procesele inflamatorii de la nivelul jonctiunii muschi-tendon
 • Afectiuni post traumatice, in care terapia are efect analgezic, antiinflamator si antidematos
 • Afectiuni cronice sau sechele post traumatice
 • Preventia evenimentaelor traumatice – reducerea si prevenirea accidentarilor sportive
 • Eliminarea dureri

Proceduri

 • Elongații scheletice pentru coloana vertebrală
 • Curenți diadinamici, terapie cu ultrasunete, electroterapie, etc.
 • Laser - terapie
 • Masaj terapeutic
 • Gimnastică medicală (recuperare artroze, recuperare umăr)
 • Tecar

Medici